٧ طرق بسيطة ولذيذة لعمل الكبدة

الطريقة الجديدة لعمل الكبدة والطريقة التقليديةكيف تتميزى فى عمل طبق الكبدة لاولادك ؟

الكبدة من الاكلات الغنية بالعناصر الغذائية الهامةو الضرورية للكبار والصغار واحيانا

يمتتعوا الصغار عن تناولها وخصوصا اذا لم تتقنى طبخها ولذلك جمعت لكى اكثر من

طريقة هى من اكثر الطرق تميزا فى عمل الكبدة وهذه الطرق هى :

الطريقة الاولى :

وهى الطريقة التقليدية او الاكثر شيوعا فى عمل الكبدة وهى كباب الحلة وهى كالتالى :

المقادير :

نصف كيلو كبدة - بصلة متوسطة مكعبات - فص ثوم مفروم - حبة فلفل حامى - حبتين فلفل رومى - حبتين طماطم مكعبات - ملح

وفلفل وبهارات - ملعقة زبدة - ملعقة زيت زرة .

الطريقة : توضع طاسة كبيرة على النار وتوضع فيها معلقة زبدة وملعقة زيت زرة وتضاف الكبدة وتقلب من حين لاخر حتى تتحمر

ثم يضاف البصل ويقلب حتى يدبل ثم يضاف الفلفل ويقلب ثم تضاف الطماطم ويقلب ثم يضاف الملح والفلفل والبهارات ويضاف

نصف كوب من الماء وتترك حتى الغليان  وتقدم مع الارز الابيض او حسب الرغبة .

الطريقة الثانية :

الكبدة الاسكندرانى :

وهى طريقة محببة لدى الكثيرين وهى كالاتى :

المقادير :

نصف كيلو كبدة - حبتين فلفل حامى - بصلة صغيرة - ملح وفلفل وبهارات - ملعقة زبدة - ملعقة زيت زرة .

الطريقة :

توضع طاسة على النار وتحمر الكبدة ثم يضاف البصل ويقلب ثم يضاف الفلفل الحامى ثم يضاف الملح والفلفل والبهارات وتترك

لتغلى ثم تقدم حسب الرغبة .

الطريقة الثالثة :

الكبدة المشوحة .

وهى خفيفة ولذيذة فى نفس الوقت وهى كالتالى :

المقادير :

نصف كيلو كبدة - ثوم مفروم - ملح - خل - ليمون - ملعقة زبدة - ملعقة زيت .

الطريقة :

تتبل الكبدة بالملح والثوم والليمون والكمون وتترك فترة ثم تشوح فى الذبدة والزيت لمدة ١٠ دقائق ثم تقدم مع العيش البلدى وبالهنا

 والشفاء .

الطريقة الرابعة :

الكبدة بالخل والليمون .

وهى لمحبى الطعم القوى للخل والليمون وهى الذ طعم للكبدة يمكن ان تتذوقة وهى كالتالى :

المقادير نصف كيلو كبدة  ـ 5ملاعق خل  - ٣ حبات ليمون - ملح - كمون - زبدة - زيت - راس ثوم مفرومة - ٥ فصوص ثوم سليمة

 - كسبرة ناشفة

الطريقة :

تتبل الكبدة بمعلقتين من الخل و حبة من الليمون والثوم والملح والفلفل وتترك فترة ثم تشوح فى الزبدة والزيت حتى تتحمر ثم نضيف

الثوم الصحيح وتقلب حتى يحمر الثوم ثم يضاف باقى الخل والليمون ونظبط الملح ونضيف الكسبرة الناشفة .

الطريقة الخامسة :
الكبدة المشوية بالردة :

المقادير :
نصف كيلو كبدة - ملح - كمون -ليمون- خل - ثوم مفروم - كسبرة ناشفة - ردة .
الطريقة :
تقطع الكبدة شرائح بعرض الكف وبسمك مناسب وتتبل بالثوم والليمون والكمون والكسبرة والخل والملح وتترك فترة ثم تتبل بالردة وتشوى على الجرل او فى طاسة تيفال وتقدم مع المكرونة او حسب الرغبة .

الطريقة السادسة :
الكبدة المشوية بماء البصل .

المقادير :
نصف كيلو كبدة - ملح - كمون - ليمون - ثوم مفروم - ماء البصل مقدار كوب - ربع كوب عصير طماطم .

الطريقة :

يخلط ماء البصل مع عصير الطماطم وملعقة من الخل ويوضع نصف الخليط على الكبدة ويترك النصف الاخر جانبا ثم تتبل الكبدة

بالليمون والثوم والكمون وملعقة خل والملح وتترك فترة مناسبة ثم توضع طاسة تيفال على النار ويضاف ملعقة زيت وتسخن ثم

توضع شرائح الكبدة حتى تحمر ثم تقلب على الجانب الاخر حتى يحمر ثم تضاف الكمية الباقية من ماء البصل وتطفئ النار بعد دقيقة

 من اضافة الماء وبالهنا والشفاء .

الطريقة السابعة :

الكبدة البانية :

المقادير :

نصف كيلو كبدة - ملح - كمون - ليمون - ثوم - مفروم - بيض - بقسماط -- زيت للقلى .

الطريقة :

تتبل الكبدة بالملح والليمون والثوم والكمون وتترك فترة مناسبة ثم يضاف توضع طاسة بها زيت على النار ويسخن الزيت ثم نضرب

 البيض بالملح والفلفل ثم توضع الكبدة فى البيض ثم تقلب فى البقسماط وتقلى فى الزيت وبالهنا والشفا . إقرأ أيضا  طريقة عمل 

برجر الصويا بطريقة سهلة


إرسال تعليق

0 تعليقات