إستكمالا لملف طرق مختلفة لعمل البطاطس لسندوتشات
المدارس نستكمل معا طرق أخرى لعمل البطاطس

سوف نقدم ثلاث طرق أخرى نرجو أن تنال إعجابكم وهذه هى :
1ـ بطاطس ألفونس :
المقادير :
نصف كيلو بطاطس ـ ملعقة كبيرة زبدة ـ 125 جبنه رومى مبشورة
زيت للتحمير .
الطريقة :
تقشر البطاطس وتقطع حلقات وتحمر فى الزيت ثم ترص وحدات
البطاطس فى صنية مدهونة ويرش عليها الجبنه الرومى المبشوره
وتدخل الفرن لمدة 10 دقائق وتخرج .
2 ـ مكعبات البطاطس بالبيض :
المقادير :
2 حبة بطاطس كبيرة ـ 3بيضات ـ ملح فلفل ـ ملعقة زبدة
ملعقتين زيت ذرة .
الطريقة :
تقشر البطاطس وتقطع مكعبات توضع طاسة على النار ونضع ملعقة الزبدة
والزيت ونحمر البطاطس وبعد التحمير يكسر البيض فوقها ويضاف الملح
والفلفل ونقلب حتى يتماسك البيض وترفع من على النار .
3 ـ البطاطس المتردوتيل :
المقادير :
نصف كيلو بطاطس ـ ملعقة صغيرة كركم ـ فصين ثوم مفرومين ـ عصير ليمونة
ملعقة كبيرة خل ـ 4 ملاعق زبدة ـ ملح ـ كمون .
الطريقة :
تقشر البطاطس وتقطع مكعبات او صوابع سميكة حسب الرغبة ثم تسلق
على النار لمدة 5 دقائق ويضاف عليها معلقة ملح وكركم ثم تصفى من الماء
وتوضع فى طبق وتخلط بالخل والثوم وعصير الليمون والملح والكمون
والزبدة وبالهنا والشفا .
0 تعليقات