طريقة عمل البطاطس بطرق جديدة لشندوتشات المدارس

طريقة عمل الجبنه الكروكيت البطاطس بطرق مختلفة للتنوع فى عمل السندوتشات


البطاطس هى أكثر الأكلات التى إجتمع على حبها الأطفال والكبار

فكيف تنوعى فى عمل البطاطس وتجددى فى طعمها لأطفالك


بالتأكيد هناك طرق كثيرة لعمل البطاطس ولكن سنقدم منها


الأنواع الخفيفة التى تنفع فى عمل الشندوتشات بتغيير


بسيط فى الطعم حتى يحبها الأطفال واليكى طرق متنوعة لعمل البطاطس



1 ـ البطاطس الموسلين :

المقادير :

نصف كيلو بطاطس ـ ربع كوب لبن ـ ملعقة زبدة ـ ملح 

فلفل ـ ربع كوب كريمة لبانى .

الطريقة :

تسلق البطاطس وتقشر وتهرس جيدا وتضاف الزبدة واللبن والكريمة 

ثم يضاف الملح والفلفل وتقلب وتستخدم فى عمل السندوتشات

كما أنها تؤكل بجانب المشويات .

2 ـ بطاطس رشدى :

المقادير : 

نصف كيلو بطاطس ـ بصلة مفرومة ـ ملح ـ فلفل

زيت للتحمير .

الطريقة :

تسلق البطاطس ربع سلقة وتقشر وتتبشر بالميشرة لنحصل 

 على شرائح رفيعة وتحمرالبصلة على النار حتى تصفر وتخلط 

مع البطاطس ثم تكوركور وتحمر فى الزيت أو تحمر فى طاسة 

تيفال على شكل قرص وتحشى فى السندوتشات .

3 ـ بطاطس كروكيت:

المقادير : نصف كيلو بطاطس ـ 2بيضه ـ ملح ـ فلفل ـدقيق 

زيت للنحمير ـ بقسماط .

تسلق البطاطس وتقشر وتخلط بالملح والفلفل ثم نفصل صفار البيض

عن البياض ويضاف الصفار للبطاطس ويستخدم البياض فى التحمير

يخلط الصفار مع البطاطس ويرش الدقيق على ترابيزة وتلف عليها 

البطاطس رول وتقطع مكعبات كبيرة ويضرب بياض البيض

بالملح والفلفل وتوضع قطع البطاطس فى البيض ثم فى البقسماط

ويسخن الزيت على النار وتحمر فيه البطاطس وتخرج على ورق

تنشيف وبالهنا والشفا .



إرسال تعليق

0 تعليقات