طريقة عمل صنية المكرونة بالفراخ والجبنة ألذ من كده مفيش

طريقة عمل صنية مكرونة بالفراخ بطريقة رائعةطريقة عمل صنية مكرونة بالفراخ بطريقة رائعة

تتعدد طرق عمل المكرونة وكن هناك تفاصيل صغيرة 

تفرق بين طريقة وأخرى وهذه هى طريقة مطبخ تجربة

لعمل المكرونة  كما تعودنا  بجانب لمساتنا  المميزة فهى 

 إقتصادية أيضا قدر الإمكان بالنسبة للوصفات الأصلية 

أرجو أن تحوز الوصفة على إعجابكم .


المقادير  :

نصف كيلو مكرونة فرن ـ صدر فرخة ـ حبتين فلفل

ألوان ـ بصلة كبيرة مفرومة ـ حبة طماطم مكعبات

125 جبنة رومى أو موتزريلا حسب رغبتك أو

الإثنين معا حسب إمكانتياتك ـ ملعقة صغيرة ملح

نصف ملعقة فلفل ـ رشة بهارات .

الطريقة :

تقطع صدور الفراخ وتتبل بالملح والفلفل وتشوح

على النار وتقطع البصلة مكعبات وتضاف على الفراخ

ويقطع الفلفل والطماطم وتضاف أيضا على الفراخ وتتبل

بالملح والفلفل والبهارات وتترك على النار حتى النضج

تسلق المكرونة وتصفى وتوضع ملعقتين زبدة فى طاسة على النار

وتضاف عليها معلقتين دقيق ويحمر الدقيق ثم يضاف اللبن ويترك

حتى الغليان وتفرم الجبنة وتقسم جزء على البشاميل وجزء للوجه

توضع المكرونة فى إناء عميق وتخلطبالفراخ ونصف البشاميل

ثم تدهن صنية أو بايركس وتصب المكرونة فيه ويضاف نصف

الببشاميل الأخر على الوجه ثم تهن الوجه بملعقة زبدة أو زيت

وتدخل الفرن حتى يحمر الوجه ثم يضاف نصف الجبنه الأخر

وتترك دقيقتين ويطفئ الفرن وتترك 5 دقائق حتى تسيح الجبنه

على الوجه دون أن تحترق أو تنشف وحتى تحصلى على مط

الجبن الذى يعشقه الأطفال وبالهنا والشفا 

إرسال تعليق

0 تعليقات