طريقة عمل جاتوه شاتوه الشيكولاتة بطريقة جديدة

جاتوه شاتوه بطريقة جديدة جاتوه شاتوه الشيكولاتة بطريقة جديدة ومختلفة


الطرق كثيرة ومتعددة لعمل الجاتوه شاتوه ونحن جربنا جميع

الطرق وقمنا باضافة لمستنا الخاصة حتى توصلنا لأفضل طعم

وأفضل شكل للجاتوه شاتوه  حتى نحقق ما نحلم به من التميز

فى وصفاتنا وهذه هى طريقة عمل الجاتوه شاتوه الشيكولاتة


المقادير :

مقادير الكيكة :

3 بيضات  ـ كوب وربع  دقيق ـ ربع كوب لبن ـ باكو بيكنج بودر

ملعقة كبيرة كاكاو  ـ ملعقة صغيرة فانليا  ـ ربع كوب زيت ـ ملعقة

كبيرة زبدة ـ نصف كوب سكر - ملعقة صغيرة خل .

مقادير الصوص

 كوب لبن ـ ملعقة كبيرة كاكاو ـ 125 جرام شيكولاتة خام 

ملعقة كبيرة زبدة ـ ملعقتين سكر - معلقتين زيت ذرة

الطريقة :

اولا الكيكة :

يضرب البيض جيدا ثم نضيف السكر ويستمر الضرب ثم نضيف الفانليا

ثم الزبدة والزيت ويستمر الضرب ثم نضيف اللبن ويستمر الضرب ونضيف

البيكنج والكاكاو على الدقيق ويخلط جيدا ثم يضاف للخليط ويقلب بالراحة وتضاف

ملعقة الخل ويقلب الخليط بالراحة وتدهن صنية بالسمن ويصب فيها الخليط ويسخن

الفرن على درجة 180 وتدخل الصنية فى الرف الأوسط لمدة تلت ساعة وتخرج

وتترك لتبرد ويحضر الصوص .

ثانيا الصوص :

يوضع كوب اللبن فى الخلاط مع السكر مع الكاكاو والزيت ويضرب ثم تسيح الشيكولاتة

فى حمام مائى ويضاف لها ملعقة الزبدة وملعقتين الزيت ويستمر الضرب ثم تضاف

فى الخلاط مع الخليط وتضرب ثم يصب الخليط فى إناء ويوضع فى الثلاجة

نصف ساعة ثم تسقى به الكيكة وتوضع فى الثلاجة ثم تقطع عند التقديم

وبالهنا والشفا إقرأ أيضا

طريقة عمل الكبة الشامى بطريقة سهلة جدا

إرسال تعليق

0 تعليقات